torstai 8. syyskuuta 2016

Mustavalkoista

Tekniikkana huovuttaminen, tehtävänä valmistaa lasinaluset. Tiedän heti, että tästä tulee mustavalkoinen rennolla otteella tehty työ.
Valitsin mustan neulatun huovutuslevyn, jonka päälle asettelin koristeeksi valkoista villalankaa ja harmaata huovutusvillaa.


Työhön laitettiin saippuavettä, alapuolelle vaahtomuovia ja yläpuolelle silkkikangas, että kuviot pysyisivät paikoillaan. Levyä alettiin uimapötkylän avulla pyörittämään niin kauan, kunnes kuviot pysyivät paikoillaan. Tarpeen tullen saippuavettä lisättiin.
Kun kuviot pysyivät paikoillaan, pistin levyn kaislamaton päälle, laitoin rullalle ja pyöritin. Näin varmistin, että kuviot pysyisivät varmasti aloillaan. 
Puristelin levyä ja oioin suoraksi. Pidin sitä ensin kuuman veden alla, sitten kylmän, taas kuuman ja kylmän. Levy höyrytettiin silitysraudalla. Lopuksi vielä jaoin työn langan ja nuppineulojen avulla neliön muotoihin, joista myöhemmin tullaan leikkaamaan lasinalusia.


 
Monet ihmiset osallistuvat lasinalusten tekoon, sillä niitä on tilattu yhteensä 600 kappaletta. Aluset ovat menossa lahjapaketteihin yhdeksi elementiksi. Toivottavasti näiden lasinalusten tuleva omistaja tulee pitämään lahjastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti