perjantai 9. syyskuuta 2016

Valoja ja varjoja

Sakset, liimaa ja paperia. Siitä aloitin. Leikkelin, rypistelin ja taittelin paperia, että saisin siitä erilaisia pintoja aikaiseksi. Se oli alkua varsinaiselle tehtävälle, jossa hyödynsin tekemiäni pintoja. Tehtävänä oli siis lankojen, kankaiden, paperin, kanaverkon ja monen monen muun materiaalin avulla luoda ympyrän muotoiseen meatallikehikkoon pinta (mielellään kolmiulotteinen), jonka valo lävistäisi. Millaisia varjoja se synnyttäisi, mistä kohti valo voisi päästä läpi.
Ajattelin, että voisin tehdä puun, jonka oksalta roikkuisi keinu. Aloitin sitomalla hopeaa, mustaa, valkoista ja läpinäkyvää lankaa kehikkoon puun muotoiseksi asetelmaksi.Kun puu oli valmis, taittelin mustasta kartongista keinun ja laitoin siihen narut, joilla sain aikaiseksi kiikkuefektin ja sidoin puun oksalle. Ompelin läpikuultavaa kangasta puun takapuolelle. Leikkasin siihen pari aukkoa, josta valo pääsisi sisään ja keinu mahtuisi kiikkumaan. Taittelin mustasta ja valkoisesta kartongista haitaritekniikalla kukkia, jotka liimasin puun oksille. Lopuksi vielä lisäsin muutaman höyhenen.Teoksia syntyi paljon, sillä jokainen ykkösvuotelainen väsäsi oman kehikkonsa, jotkut jopa useampia. Ja hyvä niin, sillä töistä oli tarkoitus luoda kokonainen iso teos, joka ripustettaisiin todella korkeaan, moneen kerrokseen ylettyvään ikkunaan.
Työt yhdistettiin toisiinsa siimoilla ja oppilaitten ja opettajien avulla sijoitettiin roikkumaan ikkunaan.Nautin tämän työn tekemisestä. Idea oli upea ja totutus onnistunut. Ainoastaan aika meinasi loppua kesken, muuten ei valittamista ole. 
Töistä saatiin koottua hieno valoilla ja varjoilla leikittelevä kokonaisuus, joka hivelee monen ohikulkijan silmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti